Boemerang Kids
Praktijk voor kinderpsychologische en (ortho) pedagogische hulp
Boemerang Kids is een kleinschalige praktijk in het centrum van Nijkerk. Het is de visie van Boemerang Kids om op een zo laagdrempelige en persoonlijk mogelijke manier te werken aan de hulpvragen van ouders en hun kinderen. Ieder kind is uniek en zo is ook elke hulpvraag weer persoonlijk. Van hieruit wordt zowel diagnostiek als behandeling vorm gegeven en wordt er verder gekeken dan naar alleen bijvoorbeeld een diagnose of stoornis. Het kind en zijn of haar omgeving staan centraal; wat hebben zij nodig om tot een goede ontwikkeling te komen. Zowel op het gebied van school als sociale contacten en welbevinden. Hierbij zijn ook de sterke kanten van een kind en zijn of haar gezin en omgeving uiteraard erg belangrijk om te worden gezien en ingezet. Het kind en zijn omgeving in zijn eigen kracht zetten, vertrouwen geven dat ze zelf tot de oplossingen en positieve verandering kunnen komen is erg belangrijk.
Boemerang Kids werkt op de locatie in Nijkerk de meeste behandelingen en onderzoeken worden hier gedaan. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om op school te observeren of mee te kijken en worden onderzoeken die relevant zijn voor school ook altijd samen met ouders op school nabesproken.
Boemerang Kids biedt:
Behandeling: bij moeiten of problemen op het gebied van emotionele, sociale of sociaal-emotionele problematiek. Zoals kinderen die erg angstig zijn, niet goed in hun vel zitten, vaak boos of opstandig zijn of wanneer er sprake is van bijvoorbeeld scheiding tussen ouders. Er wordt gewerkt door middel van oefeningen, gesprekjes en ook het inzetten van wat creatieve/ speelse methodes zoals tekenen, spellen, playmobil. De methodes die worden gebuikt zijn onder andere: CGT, oplossingsgerichte therapie en EMDR. Bij de behandeling worden ook ouders betrokken en eventueel is er contact met derden zoals een leerkracht.
Diagnostiek: Er wordt onderzoek gedaan bij kinderen met een vastlopende ontwikkeling of vermoedens van leer- gedrags- of sociaal emotionele problemen. Door middel van vragenlijsten, observaties, het afnemen van testen en gesprekken wordt in beeld gebracht wat de beschermende en belemmerende factoren zijn van een kind, wanneer het van belang is kan er een diagnose gesteld worden. De uitslag van het onderzoek wordt altijd met ouders besproken en met het kind. Psycho-educatie is een belangrijk onderdeel van het vervolg na het onderzoek. Ook wordt het onderzoek, als dit van belang is en uiteraard in overleg met ouders, op school besproken met zowel de leerkracht als de ouders en vaak de intern begeleider van school. Zodat op deze manier de driehoek school-ouders-kind (-hulpverlening) het beste tot stand komt.